Pagina's

maandag 2 juli 2012

The Sunsets-muzikante op Open VLD-lijst Lanaken

02/07/2012 - HBVL | De Rekemse muzikante Annelies Winten staat op de kandidatenlijst van Open Vld voor de gemeenteraadsverkiezingen. Daarmee haalt Open Vld een kandidaat binnen die niet alleen in haar geboorteplaats Rekem, maar in heel Lanaken en ver daarbuiten een zekere bekendheid heeft verworven als de accordeoniste van het accordeonduo The Sunsets.

Burgemeester Keulen is in zijn nopjes met deze pas 27-jarige kandidaat.

Annelies werd in Rekem geboren en woont er nog altijd. Annelies: "Ik heb aan de conservatoriums van Antwerpen en Tilburg (NL) mijn muzikale opleiding genoten. Mijn hoofdberoep is muzikante. Ik geef muzieklessen in de middelbare scholen van Lommel en Overpelt, muziekinitiatie aan de kleuters in Tessenderlo en in diverse andere lagerescholen en ook accordeonles in Kalmthout. Daarnaast treed ik sinds 1 april 2009 op als accordeoniste van The Sunsets. Maar ik keer altijd terug naar Rekem. Ik ken veel mensen via het verenigingsleven en ben bestuurs- en spelend lid van de blaaskapel de "Reckheimer Musikante."

Annelies vindt dat Open Vld het dorpsbeeld van Rekem positief veranderd heeft. "Een nieuwe kleuter- en basisschool, een nieuw speelplein en het parkeerprobleem in Oud-Rekem opgelost", klinkt het. "Open Vld pakt de problemen aan. Ik hou daarvan."

Wat voor haar de belangrijkste punten zijn die in de gemeente moeten aangepakt worden? "Ik ga naar de mensen luisteren en een lijst opstellen van de zaken, waaraan wij als politici volgens hen moeten werken. En dan zie ik wel."